csütörtök, március 21

Tavaszváró


Itt a tavasz. Elvileg. Kint szakad az eső és hideg van. Az emberek morcosak, az autósok lefröcskölnek. Nagyon várom már, hogy ideérjen a valóságban is a tavasz. Remélem nem csak pár nap átmenet lesz, aztán máris itt a forró nyár. Mert NAGYON SZERETEM A TAVASZT. Kellenek a színek, illatok, ízek, mosolyok, érezni, ahogy felébred a Föld!

Sokat jelent számomra, a kedvenc évszakom. A tavasz mindig valaminek a kezdete, korábban kel a Nap, könnyebben kelek fel én is, mosolygósabb vagyok, mindent szeretek benne. Szerintem még a tavaszi eső is tűrhetőbb. Imádom az ébredező természet illatát, ahogy a földet áttörve kikandikálnak a virágok, éled a világ, színes lesz minden, még a ruhák is az utcán a sötét téli helyett. A rügyező fák szépsége, a kellemesen simogató szellő, végre lehet biciklizni, görkorcsolyázni, érezni, hogy VAGY! 

 
Amíg mindez ideér, addig próbálom sokféle módon becsempészni a tavaszt- a lelkembe is, sokat segít ám. Néhány tavaszi virág máris szuper színeket és illatokat varázsol, és jó hangulatot is. De egy színes sál, harisnya, vagy esőben a pink esernyőmtől is jobb kedvem lesz. Neked is.

A titkos fegyvereim az illóolajok.
Egész télen használtam őket, zseniálisan űzte a morcosságot, de most is mindenhogyan használom: csak a csuklómra pár cseppet, a fürdővízbe, a testápoló olajomba, masszírozni, de ami mindig bevethető, az a párologtatás. Máris jobb kedvvel érkezel haza, ha egy finom illat vár rád. És garantáltan a vendégek is észre fogják venni, hogy nálad már megérkezett a tavasz. Természetesen a munkahelyeden is bevethető- és a kollégák is értékelni fogják.

Édesnarancs
Napközben próbáld ki ezt:
4 csepp citrom (Citrus limonum)– a koncentrálásban is segít
3 csepp bergamott (Citrus bergamia)- elhozza a fényt, a vidámságot
1 csepp kubebabors (Litsea citrata)- a citrusfélék mellé isteni finom
3 csepp édesnarancs (Citrus sinensis)– kellemes, frissítően citrusos

Ez a keverék azon túl, hogy frissít, segít koncentrálni, szuper (lég)fertőtlenítő is, ami így tél végén igencsak jól jöhet.
Az illóolajokat tedd párologtatóba és máris nálad is tavasz lesz.

Ha nincs kedved magad készíteni, akkor az aktuális és örök kedvencemet a Tavaszi Szél keveréket válaszd. Eddig mindenki odáig volt érte.


 Gyere el, illatold meg és tarts velem tovább az illóolajok világába! :)

Illatos napot!
Fanni

A terápiás illóolajok szakértője, aromaterapeuta.

Aromaterapeutaként kizárólag megfelelően ellenőrzött, terápiás minőségű illóolajat javaslok felhasználásra, ahogy teszem azt én is. Pontos felhasználásukhoz fordulj hozzám, mint aromaterapeutához, A terápiára alkalmas illóolajokat tőlem is beszerezheted, de bármilyen aromaterápiás kérdés kapcsán is keress bátran .   
A blogban leírt receptekért, tanácsokért kizárólag az általam készített keverékek esetében tudok felelősséget vállalni, mivel nem tudom ellenőrizni, hogy adott esetben te milyen alapanyagból készíted a keveréket. 
Légy körültekintő és légy tisztában az egyes illóolajok ellenjavallataival, ezek ismeretében válaszd ki és alkalmazd a megfelelő illóolajat. Alkalmazás előtt javasolt bőrpróbát végezni az illóolajokkal a könyökhajlatban. Az illóolajokat minden esetben hígítva és csak külsőleg alkalmazd.
A fentiek semmilyen esetben nem helyettesítik az orvosi konzultációt, bizonyos esetekben csupán kiegészíthetik azt. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...