hétfő, február 2

A pikkelysömör tüneteinek megszüntetése

A pikkelysömör, avagy latinul Psoriasis nagyon kellemetlen probléma, melynek a tünetei a bőrön jönnek elő. 
Amit azonban nagyon fontos róla tudni, hogy nem fertőz, illetve, hogy a  mai állás szerint nem gyógyítható, ám a tüneteket természetes megoldásokkal megszüntethetőek. Akiben megvan az öröklött hajlam, az magában hordozza, de elérhető, hogy tünetmentes legyen. (Ugyanez vonatkozik az ekcémára is!)

Az MTV Család-Barát magazinműsorában 24. adásában (január 28.) a pikkelysömör témája volt fókuszban. 

A psoriasis tüneteinek csökkentéséről beszélt Feller Adrienne, aromaterapeuta (tanárom), aki természetesen az aromaterápia illóolajos, növényi olajos kezeléseiről beszélt. (30-35. perc)

Rajta kívül meghívott vendég volt és érdemes megnézni Dr. Török Mária, egy (végre!) holisztikus szemlelétű bőrgyógyász, kozmetológus (24-30. perc), valamint Lopes-Szabó Zsuzsanna, fitoterapeuta, gyógynövény szakértő tanácsait is. (Közösen a 1 óra18-21. percben.)



Feller Adrienne, Dr.Török Mária és Lopes-Szabó Zsuzsanna

Egy kis kulisszatitok ezekből a beszélgetésekből, a pikkelysömörről és más kalandozásokról, a többiért nézzétek meg a videót! :) 

  •  "A kiváltó okra kell koncentrálni és nem a terápiára!" 
Ugyanis a pikkelysömör tünetei is (az ekcémához hasonlóan) lelki eredetre vezethetők vissza. Legyen az egy kicsi stresszesebb időszak vagy bármilyen lelkileg megterhelő esemény. A bőr jelez, vegyük észre azokat. 

  • "A kezelési lehetőségeket behatárolja a provokatív faktorok fel nem tárása." 
Azaz, hiába kezeljük a bőrt, ha a kiváltó okkal nem foglalkozunk.

  • Az Egyiptomból származó balzsamos szuhar illóolajról dióhéjban: 
- kiváló bőrregeneráló

- sebgyógyító, 
- immunerősítő, 
- krónikus betegségek, valamint autoimmun problémák esetén bevethető
- ekcéma, pikkelysömör kezelése 
  • A tömjén illóolaja is fantaszikus az ekcéma és a pikkelysömör kezelésében. 
  • "Minden megjelenik a bőrön, ami bennünk van!"
  • A lelket és a bőrt is egyaránt érdemes támogatni! 
Erre a fenti 2 illóolaj mellett a mandarin és a bergamott esszenciája a legjobb, ugyanis kiváló nyugtató, stresszoldó, feszültségoldó hatásuk van. 


  • Fontos, hogy az akut probléma ne váljon krónikussá!
Ez mindenre vonatkozik, de a téli időszakban különösen figyeljünk a szorongással küzdő ismerőseinkre. Ez könnyen átfordulhat depresszióvá, amiből már sokkal nehezebb kilábalni.
  • A finomítatlan (!!!) kókusz olaj és az orbáncfű macerátum/növényi olaj nagyon jó gyulladáscsökkentő- belsőleg is fogyaszthatóak. 

A fenti alapanyagokat megtalálod nálam, ahogy a pontos receptekért és a pontos adagolásért is forduljatok hozzám, ahogy Feller Adrienne is az aromaterapeuta szakértők segítségét javasolja. 

Ismersz olyat, aki pikkelysömörrel küzd? Mutasd meg neki ezt a cikket!

Ha pedig szeretnéd megosztani a személyes (siker)történetedet a témával kapcsolatban (névvel/név nélkül), akkor itt kommentben, e-mail-en, vagy az aromillo Facebook oldalon várom szeretettel! 

Illatos és egészséges napot!
Fanni
Az aromaterapeuta, illóolaj szakértőd. 

Aromaterapeutaként kizárólag megfelelően ellenőrzött, terápiás minőségű illóolajat javaslok felhasználásra, ahogy teszem azt én is. Pontos felhasználásukhoz fordulj hozzám, mint aromaterapeutához, A terápiára alkalmas illóolajokat tőlem is beszerezheted, de bármilyen aromaterápiás kérdés kapcsán is keress bátran .   

A blogban leírt receptekért, tanácsokért kizárólag az általam készített keverékek esetében tudok felelősséget vállalni, mivel nem tudom ellenőrizni, hogy adott esetben te milyen alapanyagból készíted a keveréket. 
Légy körültekintő és légy tisztában az egyes illóolajok ellenjavallataival, ezek ismeretében válaszd ki és alkalmazd a megfelelő illóolajat. Alkalmazás előtt javasolt bőrpróbát végezni az illóolajokkal a könyökhajlatban. Az illóolajokat minden esetben hígítva és csak külsőleg alkalmazd.
A fentiek semmilyen esetben nem helyettesítik az orvosi konzultációt, bizonyos esetekben csupán kiegészíthetik azt. 


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...