péntek, április 3

Méregteleníts borókával!

Ebben az üvegben nem az illóolaja van! :)
Fotó: Ebinger Mónika
Borókával indult a szezon!

Ahogy már írtam, nagyon szeretek tájfutni. Nemrég az idei szezon is elindult a Boróka Kupával! Mostantól november közepéig az egyik kedvenc hobbimnak hódolhatok, ha esik, ha fúj, de leginkább, ha süt a Nap! :) 

Magyarországon van egy igazi (ős)borókás terület az Alföldön, ami egy csemege a tájékozódást illetően, innen a verseny neve. Tudjátok, hogy miért gint kap a győztes, ha végig ért a szúrós-tüskés rengetegben? Mert borókából készül!

De hogy jön ez ide?


Természetesen úgy, hogy a borókának illóolaja is van, sőt, nem is egyféle és micsoda szuper mind! Ennek apropóján most az egyik fajtáját be is mutatom neked! 


közönséges boróka (Juniperus communis) illóolaja azt üzeni neked, hogy 

"Erő és nyugalom birtokában ne félj semmitől!"


Elsőre beleszagolva kellemesen kitisztítja a fejemet is, nem hiába van a szervezetre is tisztító hatással. 

 Kiváló hatása érvényesül például ilyenkor:
- reuma
- lábödéma
- izomgörcs
- ideggyulladás

Mindezt azért, mert például: 

Fizikálisan 
- vízhajtó
- keringést fokozó
- antireumatikus
anyagcsere fokozó (pl. cellulitnál!)
- összehúzó
- faggyúmirigy működést szabályozó
- segít köszvény esetén
- segít a menstruációs ciklust szabályozni

Pszichésen pedig szorongásoldó, stresszoldó és segít pozitívan látni a világot. (De nem azért, mert sok gint iszol, hanem az illóolajat masszírozva, párologtatva és szaglóüvegcsként! :)))) 

A vízhajtó és keringést fokozó hatása miatt kiváló társunk lehet egy tavaszi méregtelenítés során, például a méregtelenítés alatt fontos szerepet játszó masszázs során! 

Fontos! A közönséges boróka illóolaja ellenjavallt várandós, szoptatós kismamának és kisgyermekeknek, valamint vesebetegeknek! 

Hozok majd egy "lágyabb" boróka típust is, mégpedig a virginiai borókát! 


Most pedig írd meg kommentben, hogy te már méregtelenítettél valahogy? Ha igen, hogyan, milyen formában? 

Illatos napot!
Fanni

A terápiás illóolajok szakértője, aromaterapeuta.

Aromaterapeutaként kizárólag megfelelően ellenőrzött, terápiás minőségű illóolajat javaslok felhasználásra, ahogy teszem azt én is. Pontos felhasználásukhoz fordulj hozzám, mint aromaterapeutához, A terápiára alkalmas illóolajokat tőlem is beszerezheted, de bármilyen aromaterápiás kérdés kapcsán is keress bátran .   
A blogban leírt receptekért, tanácsokért kizárólag az általam készített keverékek esetében tudok felelősséget vállalni, mivel nem tudom ellenőrizni, hogy adott esetben te milyen alapanyagból készíted a keveréket. 
Légy körültekintő és légy tisztában az egyes illóolajok ellenjavallataival, ezek ismeretében válaszd ki és alkalmazd a megfelelő illóolajat. Alkalmazás előtt javasolt bőrpróbát végezni az illóolajokkal a könyökhajlatban. Az illóolajokat minden esetben hígítva és csak külsőleg alkalmazd.
A fentiek semmilyen esetben nem helyettesítik az orvosi konzultációt, bizonyos esetekben csupán kiegészíthetik azt. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...