szombat, október 5

Szeresd a tested!

Beköszöntöttek a csípős hajnalok és esték, bár napközben a Nap sugarai még egy picit megmelengetnek. A hűvössel együtt beköszönt a fűtésszezon is, amit sem a pénztárcánk :), sem a bőrünk nem szeret. A fűtésről beltéren nagyon száraz lesz a levegő, kültéren pedig a hideg csípi ki a bőrömet, nem beszélve arról, hogy non-stop tetőtől talpig meleg ruhákba öltözünk ugye, így esélye nincs szellőzni.
Így ebben az időszakban is célszerű különös figyelmet fordítani a testápolásra. Ugyan a ruha alatt nem látszik, de attól még éjjel-nappal ott vagy benne. :) Én egy ideje testolajat használok, amit azon felül, hogy természetes, könnyen és gyorsan elkészíthetem. Szeretem, amikor esténként zuhanyzás/fürdés után, a még meleg és épp nedves bőrömbe finoman bemasszírozom az illatos, tápláló olajat. 

A hideg őszi-téli estéken egyébként is szeretünk behúzódni az odúnkba, így a testápolás alatt magamra fordított időt, amikor csak én vagyok, a bőrömön felül a lelkem is meghálálja: csak úgy jönnek-mennek az inspiratív gondolataim. Ezt összekötheted egy finom teával, egy könyvvel a kedvenc foteledben. A lényeg, hogy hagyj magadra időt, ne siess.

Az egyik kedvenc testolajomat Te is elkészítheted magadnak, íme a recept! Fantasztikus illatával elvarázsol, nyugtató, stresszoldó, így egy feszültségmentes estének nézel elébe. 

Egy 50ml-s üvegcsébe keverj össze hidegen sajtolt növényi olajokból 20 ml lenmag, 20 ml makadámdió és 10ml dióolajat.

Ezekbe pedig az tegyél pár cseppet az alábbi jó minőségű illóolajokból: 
10 csepp pálmarózsa (Cymbopogon martinii)
10 csepp ho fa (Cinnamomum camphora ct linalool)
6 csepp levendula super (Lavandula super)
6 csepp mandarin (Citrus reticulata)
3 csepp ylang-ylang (Cananga odorata extra)

A keverékből egy keveset önts a tenyeredbe (egy evőkanálnyi sem kell az egész testre), majd tetőtől talpig masszírozd meg magad-ne csak bekend! Használhatod akár mindennap is, de legalább hetente egyszer tedd meg magadért ezt a kis rituálét.

 
Mivel egy 8-10ml elegendő, ezért a fenti keverék napi használatnál kb. egy hétre lesz elegendő. Készíthetsz nagyobb mennyiséget is, de annak is megvan a varázsa, ha minden alkalommal a hangulatodhoz és az állapotodhoz illő keveréket készítesz. 


Ha komplex házi wellnessre vágysz, akkor a testolajat az illóolajos fürdő és bőrradír is megelőzheti.

A keverékben lévő illóolajok és növényi olajok táplálják a bőrödet, a masszázs hatásával kiegészítve pedig a rugalmasságát is fokozzák, ezen felül pedig az immunrendszeredet is erősítik. A virágos illata pedig bódulatba ejtő! :) Apropó, az ylang-ylang pedig az egyik legjobb afrodiziákum, de azért ne borítsd bele.. ;)

Ha úgy gondolod, örömmel készítem el Számodra ezt a keveréket vagy ehhez hasonlót, személyre szabottan is.

Illatos estét! 
Fanni

Aromaterapeutaként kizárólag megfelelően ellenőrzött, terápiás minőségű illóolajat javaslok felhasználásra, ahogy teszem azt én is. Elsősorban a Panarom illóolajaival van pozitív tapasztalatom, bátran ajánlom neked is. A terápiás illóolajokat tőlem is beszerezheted, de bármilyen aromaterápiás kérdés kapcsán is segítek.   
Légy körültekintő és legyél tisztában az ellenjavallatokkal, ezek ismeretében válaszd ki és alkalmazd a megfelelő illóolajat. Alkalmazás előtt pedig javasolt bőrpróbát végezni az illóolajokkal a könyökhajlatban.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...