szerda, szeptember 4

Illóolajok az ovi- és iskolakezdéshez

A szeptemberi iskola- és óvodakezdés nem csak a gyerkőcöknek kihívás, hanem a szülőknek is. Ha nem indult olyan könnyen az ovi/sulikezdés, mint vártátok, akkor most jó helyen jársz, kedves szülő. Kicsit könnyíthetünk rajta természetes módszerrel.
Akik most kezdik az első osztályt, vagy a kiscsoportot, ott hatványozottan igaz a "zökkenés", de a visszajelzéseitekből tudom, hogy ez nem csak az újoncoknál van így, hanem a kicsit rutinosabbaknál is akadhatnak bőven problémák.
Buli az egész suli! :) Köszönöm a fotót VirgArtnak!
Van olyan gyerkőc, akinek buli az egész suli és gond nélkül megoldja a feladatokat. Azonban azokban a gyerekekben, akik nyugtalanságot, stresszt, bizonytalanságot éreznek a tanévkezdéssel kapcsolatban, mindez nem tudatos. Ez megjelenhet rossz alvás-álmok formájában, nyűgösködésben, de akár rögtön egy kisebb lebetegedéssel is, és ide tartozik a iskola kapujában történő nehéz elszakadás is. 

A szülő feladata, hogy olyan légkört teremtsen a gyermeknek, hogy érezze, hogy bármi is történik az oviban, iskolában, otthon nyugalmat kap, biztonságot és szeretetet. Ehhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani egy illóolaj keverékkel.

Készíts 20ml keveréket az alábbiakból:
Illóolajok:
3 csepp bergamott (Citrus bergamia ze)
3 csepp mandarin (Citrus reticulata ze)
5 csepp ho fa (Cinnamomum camphora ct linalol)
2 csepp orvosi levendula (Lavandula angustifolia)
4 csepp citrom (Citrus limonum ze)

Ha már iskolás a gyermek, akkor tegyél bele 1 csepp bazsalikom (Ocimum basilicum) illóolajat is, hogy segíts neki a koncentrálásban.
Az illóolajokat keverd el 10 ml makadámdió és 10 ml lenmagolaj keverékében.

A keveréket esténként fürdés után a meleg, törölközőszáraz bőrébe finoman néhány perc alatt masszírozz bele: 3-4 cseppet a mellkasára, és –életkortól függően- 4-7 cseppet a hátára.

Fontos, hogy ez idő alatt csak a gyermekre figyelj és ne csak félig-meddig. Nem csak az a lényeg, hogy „rákerüljön” az olaj, hanem hogy érezze, hogy Anya/Apa rá figyel, vele foglalkozik, őt szereti. A gyengéd masszázstól, a keveréktől meg fog nyugodni, jól fogja magát érezni.

Tudom, hogy reggel mindenki rohan, de a legjobb lenne, ha legalább a mellkasát bedörzsölni jutna néhány perc. Ha ez sem fér bele, akkor a csuklójára tegyél egy cseppet, és finoman dörzsölje össze, így vigye magával egész napra az illatot.

A lényeg, hogy rendszeresen, lehetőleg minden nap használjátok, mert így nagyon hamar az otthonnal, a neki nyújtott biztonsággal fogja összekötni mind az esti rituálét, mind az olajkeverék illatát. Ha pedig az iskolában, óvodában megérzi a saját bőrén a finom illatot, akkor az esetleges bizonytalanságában is kapaszkodót fog nyújtani a piciny lelkének. És hidd el, oda-vissza működik, rád is fog hatni! Tapasztalat. :)

Nem mellesleg pedig immunerősítő hatása is van, de ezt még fogjuk fokozni az ősz és a tél folyamán.

Még egy aprócska trükk: lehet ez egy közös illóolaj keverék is, amivel ő is megmasszíroz téged néha, illetve a te csuklódra is kerül belőle reggel és máris egy láthatatlan kapocs, ami összeköt Benneteket napközben. Ami csak a Ti Titkotok marad. ;)

Kattints ide és nézd meg, hogy pár nap alatt mennyire megszeretik a gyerkőcök!

Különleges varázsa van, ha saját magad készíted el a keveréket a gyermekednek. A hozzávalókat pedig könnyed beszerezheted tőlem is, de ha szeretnéd, szívesen el is készítem számotokra ezt a keveréket, vagy akár egyénileg, a Te gyermekedre szabottan. 

Ha pedig egy teljesen kész, előre elkészített keveréket szeretnél használni, akkor az Adrienne Feller Leo varázsolaját tudom ajánlani, melyet erre a célra alkotott meg, és amelyhez szintén hozzájuthatsz tőlem.

Szakemberként terápiás minőségű illóolajat javaslok felhasználásra, illetve az illóolajok ellenjavallataival kapcsolatban légy körültekintő. Nagyon érzékeny bőr esetén pedig végezz bőrpróbát. Ha aromaterápiás kérdésekben segítségre van van szükséged, akkor kérdezz a blogban, vagy fordulj hozzám bizalommal az info@aromillo.hu címen.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...