csütörtök, szeptember 19

Immunerősítés illóolajokkal

Itt az ősz, a maga szeszélyes időjárásával. Egyik nap még indiánnyár, másnap borongós esős, mindenesetre lehűlt az idő. Hirtelen jött, még Te sem vágysz rá, semmi kedved pulcsit húzni, elvégre úgysincs olyan hűvös. De a megfázásoknak, baciknak ez egy szuper "kiskapu" és pillanatok alatt meg is betegedhetsz, ha nem figyelsz. De nézhetjük a másik oldalról is: az utolsó pillanatok egyike, hogy megvédd magad a hirtelen jött hűvöstől és az ezzel járó megfázásoktól, vírusoktól.

Nyilván Te sem szeretnél ágynak dőlni, vagy ha már sikerült, akkor akkor sem rögtön gyógyszereket tömnél magadba, hanem a mézes-gyógynövényes tea, fokhagyma és egyéb természetes ötletek mellett örülnél az illóolajok hatékony segítségének is. 
Rengeteg aromaterápiás megoldást tudok immunerősítésre, mindenféle betegségekből való kilábalásra, íme egy recept, amit most írtam Nektek:
 

50ml illóolaj keverék a megfázások megelőzésére, a kilábaláshoz és egyúttal és az immunrendszered erősítésére:

15 csepp brazil eukaliptusz (Eucalyptus staigeriana)- ez nem a klasszikus eukaliptusz, szerintem finomabb :)
10 csepp teafa (Melaleuca alternifolia)
15 csepp citrom (Citrus limonum ze)
2 csepp gyömbér (Zingiber officinale)
5 csepp ho fa (Cinnamomum camphora ct linalool) 

Ezt tedd hidegen sajtolt (!) 30ml makadámdió olaj és 20ml sárgabarackmag olaj keverékébe. (A szokatlan illóolajoktól ne ijedj meg, mindet megkaphatod nálam.)

Megelőzéshez naponta kétszer, reggel és este 8-10 cseppet masszírozz a mellkasodba és a hátadba, valamint 1-1cseppet a talpakra. Gyerekeknek 3-6 cseppet használj 3 éves kor felett. (Ha ennél kisebb a gyerkőcöd, kérlek keress meg és picit módosítunk a recepten.)  Ha pedig már nyakig taknyos benne vagy, akkor naponta 3-4x alkalmazd.  

Ahogy említettem, rengeteg illóolajos recept létezik erre a témára is, írok még néhány variációt szép sorjában. Azonban, ha szeretnéd, szívesen finomítom, szabom személyre Neked a keveréket, ehhez várom megkeresésedet személyesen e-mailben, telefonon vagy akár a Facebookon

Ja, vannak receptek, amik csak az aromillo Facebook oldalon jelennek meg, érdemes csatlakozni. :)

Neked milyen illóolajaid vannak otthon, legközelebb melyekből alkossak keveréket? Írd meg hozzászólásban!

Illatos napot! 
Fanni

Aromaterapeutaként kizárólag terápiás minőségű illóolajat javaslok felhasználásra, ahogy teszem azt én is Panarom illóolajokkal. A terápiás illóolajokat tőlem is beszerezheted, de bármilyen aromaterápiás kérdés kapcsán is segítek.   
Légy körültekintő és legyél tisztában az ellenjavallatokkal, ezek ismeretében válaszd ki és alkalmazd a megfelelő illóolajat. Ha pedig érzékeny a bőröd, használat előtt végezz bőrpróbát.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...