péntek, február 13

A szerelem illata

A Valentin-nap szerelmesek ünnepének kapcsán ismét az aromaterápia volt a téma a Család-barát műsorban. A vendég Feller Adrienne aromaterapeuta, többek közt tőle tanulhattam ki az aromaterápia csínját-bínját. 

Szubjektív véleményem szerint a szerelmet nemcsak Valentin-napon lehet ünnepelni, sőt, nem kell hozzá alkalom, a hétköznapokba is bele lehet csempészni néhány praktikát. Ennek megfelelően a mostani illatos tippeket is bármikor bevethetitek, és figyeljétek a hatást! ;)

Egy kis betekintés, ám a részletekért nézd meg a videót: 
Ahol szó esik arról, hogy a szerelemhez melyik illóolajok hogyan kapcsolódnak: 

- a mirha- a Nő illata, 
- a tömjén- a Férfi illata,
- az ylang-ylang- a virágok virága, mely a szerelmet segít megélni
- a jázmin- egy nagyon mély, buja, bódító, tömény illat, mely elhozza a szerelmet és a boldogságot
- de a rózsa, a legnőiesebb illóolaj
és a pacsuli sem marad ki
- plusz egy kakukktojás, ami nem illóolaj: a gránátalma, a szerelem gyümölcse 

Adrienne a boldog olajokról, boldog házasság titkáról beszélt

(A 2015. február 11-i, 10.adásban 20:30-tól 25:50-ig illetve 1:19:47-1:22:50-ig).

Szerintem különösebben nem kell puccparádét csinálni egy ünnep miatt, csilli-villi, plüss, édes, cuki ajándékot venni a másiknak (persze, aki erre vágyik, csak nyugodtan), ám egy kellemes hangulat megteremtése mindenkinek jól esik. Ahogy Adri is mondja, "csak elvonulok a  fürdőszobába és bekenem a testemet illóolajos olajjal, mert nem csak az illat a fontos, hanem az érintés is". Emellé pár csepp narancs és ylang-ylang illóolaj a hálószobába, és minden készen áll egy boldog éjszakához. A bőrön ráadásul más illatuk van az olajoknak, mint egy tálkában, ettől teszed Te különlegessé.

A Férfi számára pedig készíthetünk egy masszázsolajat rozmaring (cineol), borsmenta, tömjén és szantál illóolajokból. 
Egy teáskanál hidegen sajtolt bázisolajba (pl. mandula vagy sárgabarackmag olaj) tegyél 1 cseppet a borsmentából és 2-2 cseppet a többi illóolajból és használjátok egészséggel! 
Ez nem giccses, saját készítésű és hidd el, ennek az ajándéknak örülni fog! És Te is! ;)

Elkészíted? :) 
Ha jó minőségű alapanyagokra van szükséged, vagy inkább én készítsem el, akkor keress mielőbb!

Illatos éjszakát!
Fanni
Az aromaterapeuta, illóolaj szakértőd. 


Aromaterapeutaként kizárólag megfelelően ellenőrzött, terápiás minőségű illóolajat javaslok felhasználásra, ahogy teszem azt én is. Pontos felhasználásukhoz fordulj hozzám, mint aromaterapeutához, A terápiára alkalmas illóolajokat tőlem is beszerezheted, de bármilyen aromaterápiás kérdés kapcsán is keress bátran .   
A blogban leírt receptekért, tanácsokért kizárólag az általam készített keverékek esetében tudok felelősséget vállalni, mivel nem tudom ellenőrizni, hogy adott esetben te milyen alapanyagból készíted a keveréket. 
Légy körültekintő és légy tisztában az egyes illóolajok ellenjavallataival, ezek ismeretében válaszd ki és alkalmazd a megfelelő illóolajat. Alkalmazás előtt javasolt bőrpróbát végezni az illóolajokkal a könyökhajlatban. Az illóolajokat minden esetben hígítva és csak külsőleg alkalmazd.
A fentiek semmilyen esetben nem helyettesítik az orvosi konzultációt, bizonyos esetekben csupán kiegészíthetik azt. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...